tálcás búzafű bio búzafű mag búzafű kertészet ősbúza tönköly búzamagok

Bejelentkezés

Hogyan kell fogyasztani?

A kipréselt lé nem tartható el még hűtőszekrényben sem, mert alkotórészei gyorsan elreagálnak egymással és elbomlanak. Tehát a búzafűlét csak frissen préselve érdemes fogyasztani. A búzafűlétől elvárt reakciók sejtszintű megvalósulása miatt fontos, hogy fogyasztása éhgyomorra történjen, és ivása után legalább egy órán át ne jusson szervezetünkbe szilárd étel.

Prof. Dr. Dávid TamásAzt ajánlom, fokozatosan kezdje egy-két evőkanállal fogyasztani az első héten, napról napra emelve az adagot. A második héten már fél deci legyen egy felnőtt napi adagja, mivel a felnőtt szervezetnek ez a napi szükséglete. Aki kúrát tart tavasszal vagy ősszel, az legyen legalább 1, de inkább 3 hónapos, ugyanis ennyi időt kell adni a búzafűnek, hogy kipucolja a szervezetet ill. feltöltse az ásványi anyag raktárakat. Általában 1 tálca/hét javasolt, de rákos betegeknek vagy más súlyos betegség esetén 2 tálca/hét az ideális. Dávid Tamás professzor találkozásunkkor elmondta, hogy rákos betegeknek fél liter napi adagot javasoljak, amit nem egyszerre, hanem először reggel fél decit fogyasztanak el, majd a nap folyamán 3-4 óránként isszák meg a teljes adagot, vagy ahogy be tudják osztani.

Nagyon fontos, hogy az első-második héten minimum napi 2,5-3 liter folyadékot fogyasszon mindenki (ezt követően is tanácsos ezt tartani).

Milyen jelenségek kísérik a fogyasztást?

búzafűlé koktélA búzafűlé igen intenzív méregtelenítő hatása a szervezetünkből távozó anyagokat – legyen ez vizelet, széklet, izzadság, vagy fülzsír – minőségileg ill. mennyiségileg megváltoztathatja.A tisztító kúrák első tünete gyakran levertség lehet. Az émelygő érzés azt jelenti, hogy a tisztulás beindult. Lehetséges, hogy a méregtelenítési tünetek erősödnek (émelygés, hasmenés, izzadás, fáradékonyság, aluszékonyság), vagy a betegség is fölerősödhet az első 1-2 hétben, de nagyon gyorsan elmúlnak, és miután már minden megfelelően működik, tapasztalhatjuk meg a boldogságot. Jó jelnek kell ezeket felfogni, mert ezekből látszik, hogy a szervezet tisztul a nem odavaló salakanyagoktól, amelyek 20-30-40 év alatt felhalmozódtak. Az említett – egyesek által gyógyulási válságnak nevezett – jelenségek nem mindenkinél jelentkeznek, akiknél viszont igen, azoknál az első időszak néhány napjára korlátozódik.

Külsőleg is hatásos

Akár a seb környékén, akár közvetlenül a sebbe kenve használták a friss és szennyeződés mentes búzafű levet, elsődlegesen fertőtlenítőként hatott, majd aktív enzimjei és hatóanyagai révén hozzájárult a szövet sejtképző működéséhez, az elhalt szövetrész újrapótlásához.