tálcás búzafű bio búzafű mag búzafű kertészet ősbúza tönköly búzamagok

Bejelentkezés

Búzafű

búzafű asztalon

A búzafű rendkívül sok betegséget gyógyít, de elsősorban megelőzésre ajánlom, nem pedig tűzoltásra.

Mivel nagyon jó hatással van a szervezetünkre, ezért szép lassan a világ legkeresettebb és legnépszerűbb egészségmegőrző csodanövénye lesz.

Hogyan lett a búzafűből csodanövény?

 • Aqirava professzor és Béhu László Rend terápiája a szervezet belső rendjének visszaállítására és általános regenerálódására ajánlja.
 • A füvekben lévő hatóanyagot a ’30-as években Dr. Schnaubel és Dr. Koehler fedezte fel Amerikában
 • A búzafüvet Ann Wigmore és Viktor Kulvinskas tette híressé, akik sokakat meggyógyítottak súlyos betegségükből. A fiatal füvek kipréselésével zöld levet nyertek, mely vitaminok, ásványi anyagok, enzimek, fehérjék és klorofill gazdag forrása.

Ahhoz, hogy a táplálékból a megfelelő mennyiségű ásványi anyagot és vitamint fel tudjuk venni, ajánlatos friss élelmiszert, vagy lehetőleg természetes ételeket fogyasztani. Sajnos a mai zöldségek és gyümölcsök tápanyagban szegények, és legtöbbjükből nem is tudunk eleget enni. Ezért egyre fontosabb, hogy ezeket más módon pótoljuk. A búzafű és az árpafű erre nyújt kiváló lehetőséget.

Gazdag ásványi anyag tartalom

A füvek több mint 90 olyan ásványi anyagot tartalmaznak, melyek a kiegyensúlyozott anyagcseréhez szükségesek.

Tökéletes fehérjeforrás

A búzafűben valamennyi, a szervezet számára fontos fehérje nagy mennyiségben megtalálható. A búzafűlé kb. 25%-a fehérje. Ez több mint a tojásban vagy a húsban található 16%. Nem elég, ha egy élelmiszer sok fehérjét tartalmazzon, biológiailag is aktívnak kell lennie. Ezt a testépítők is nagyon jól tudják (pl. Fekete László).

FONTOS! A gabonafűben lévő fehérje sokkal könnyebben emészthető, mint az, ami a húsban található. Ezek a fehérjék feldolgozhatóak, a hússal ellentétben pedig nem okoznak krónikus betegségeket, mint például a köszvény, ill. a rákos megbetegedésekért is felelőssé tehető savas környezetet sem hoznak létre a szervezetben. A húsban állati eredetű fehérjék mellett megtalálhatók még a purin, a koleszterin és a különféle zsírok. A purin a húgysav fő forrása. A tiszta fehérje készítménnyel ellentétben a gabonafű még nagy mennyiségben sem károsítja a vesét.

nő búzafűvelA búzafűben valamennyi típusú fehérje nagy mennyiségben megtalálható, melyek együtt is működnek. Az izolált fehérjék bevitele általában hatástalan, néha pedig egyenesen káros is lehet.

Az acerola cseresznye vagy a búzafű C-vitamin tartalma és az aszkorbinsav között kémiailag nincsen semmi különbség. Hatásában azonban óriási az eltérés, mivel a szervezet egészen másképp dolgozza fel. Ehhez jön még a növényi hatóanyagok szinergetikus hatása. Mesterségesen ilyen szimbiózist előállítani képtelenség. Ezt az egységes hatóelvet eddig csak a természetnek sikerült létrehoznia.

Aktív enzimek kincsesbányája

Az enzimek a gabonafüvek legfontosabb alkotórészei, de valamennyi friss gyümölcs és zöldségéi is. A friss élelem mindig jobb.

 • proteázok: elősegítik a fehérjék emésztését
 • citotróm: oxidáz-antioxidáns, a sejtlégzés elengedhetetlen eleme
 • amiláz: elősegíti a keményítő emésztését
 • lipáz: zsírbontó enzim
 • fikocianin: segíti a vérképzést
 • transzhidrogenáz: segíti a szívizom szöveteit jó erőben tartani
 • SDO: (szuper-oxid-dimutáz) valamennyi sejtben megtalálható, fékezi az öregedést, szabadgyök fogó
 • kataláz: katalizálja a hidrogén peroxid vízzé és oxigénné bomlását a vérben és a szövetekben
 • peroxidáz: hasonlóan működik, mint a kataláz, csak a sejtek szintjén

Búzafűlé pohárbanAmikor ezek az enzimek mennyisége csökken és erősségük hanyatlik, azaz az öregedés folyamata során, a test egyre kevésbé tud elbánni a nehéz zsírokkal, a fehérjékkel és a fölösleges kalóriákkal. Az is említésre méltó, hogy az enzimek közül három, mégpedig a citokróm-oxidáz, a peroxidáz és a kataláz aránylag nagy koncentrációban található meg a normális vörös és fehér vérsejtekben. Ugyanakkor a rákos betegek testében számuk jelentős mértékben csökken.

Lassítja az öregedést

Az SOD enzim jelentős szerepet játszik a búzafű öregedést gátló hatásában. Tudományos körökben jókora figyelmet kapott, mint lehetséges öregedés elleni enzim. Ettől függetlenül Dr. Barry Halliwell a londoni egyetem, Dr. M. Rister a németországi Coloane egyetemen és Dr. Irwin Friderich a Duke-i egyetem biokémikusai munkájuk során kimutatták az SOD-t a test minden egyes sejtjében. A sejtek öregedésének lassításában betöltött szerepe után nyomoztak.

Az SOD rendkívüli módon képes mérsékelni a sugárzás káros hatásait, gyulladáscsökkentő vegyületként működik, megelőzheti a sejtkárosodást szívinfarktust követően vagy irritáció esetén. A búzafű az SOD legkülönb forrása. Az SOD az egyensúly megtartása végett természetesen megtalálható minden egyes sejtben, és semlegesíti a szintén ott tartózkodó szuperoxidok mérgező hatását.

Szabályos anyagcsere esetén minden sejt termel szuperoxidot. Amikor azonban ezek mennyisége megnövekszik, de az azt kioltó SOD nem termelődik, az árthat a sejtnek, és gyorsítja azok öregedését. Sugárzásnak kitett állapot után, vagy nitrogénoxid származékok, idegen anyagok (gyógyszerek és vegyi adalékok) fogyasztását követően, melyek tulajdonképpen szennyezik a szervezetet, továbbá ahogy öregszünk, a sejtjeink körül és azokon belül növekszik az ártalmas szuperoxidok száma is. Ezek fölhalmozódása rongálja a zsiradékokat, a DNS-t és a sejtek teljes szerkezetét.

Mindamellett laboratóriumi kísérletekben és klinikai vizsgálatokban az SOD biztonságos és hatékony enzimnek bizonyult, amely megvédhet bennünket a szuperoxidok, a fertőzések, az öregedés, a sugárzás valamint a rossz étel és levegő, vagy a gyógyszerek általi mérgezések miatt bekövetkező sejtsérülésektől.

Klorofil, a nap energiája

klorofil előállításA klorofil kölcsönzi a növényeknek a zöld színt. Ez teszi elérhetővé számukra a nap energiáját, ennek segítségével fotoszintetizálnak. Élet klorofil nélkül nem létezhet.

A klorofillnak hihetetlenül sokrétű hatása van, pl. frissebb lesz tőle a bőr, mélyebb az alvás, megnövekszik a sejtek energiája. A füvekből frissen elkészített ital tehát a szervezet regenerálódásához szükséges energiát tartalmaz.

A búzafű legmagasabb koncentrációban jelen lévő hatóanyaga a klorofil, amely méregtelenít, regenerál, véd a környezeti ártalmak és a rákkeltő anyagokkal szemben. Lassítja az öregedést, valósággal megfiatalít. Semmilyen egészségre káros mellékhatása nincsen.

A búzafű magas klorofil tartalma miatt oxigénnel dúsítja a vérünket, a sejtek oxigénellátása javul, így a gyulladások megszüntetésében komoly szerepet kap.

Sejtjeink a klorofil tartalmú ételeknek köszönhetően több oxigénhez jutnak, mivel a klorofil segíti a hemoglobin (a vörös színt adó vérfesték) képződését, így közvetett módon javítja a szervezetben az oxigénszállítást.

Több mint valószínű, hogy a búzafű lé sebgyógyító tulajdonságát a nagy mennyiségű klorofil adja. Ez a különös növényi eredetű vegyület elősegíti a mérgek kiürülését és a savak semlegesítését.

Vitaminbomba

búzafű vitamin tartalma

 • A-vitamin
 • B1-vitamin
 • B-12 vitamin
 • B-2 vitamin
 • B-3 vitamin
 • B-6 vitamin
 • C, D, E, H, K vitamin
 • folsav
 • pantenolsav